Welkom bij de site
“Alles over Cranio-Sacraal Therapie” !

 
 
Veel mensen (volwassenen, maar ook kinderen) hebben te maken met fysieke en/of emotionele(psychische) klachten die maken dat zij zich belemmerd of beperkt voelen in hun algemene welzijn of ontwikkeling. In sommige gevallen betekent dit zelfs dat werkzaamheden niet meer naar wens kunnen worden uitgevoerd, spel- of schoolaktiviteiten problemen opleveren, of er bijvoorbeeld problemen in de thuissituatie kunnen gaan ontstaan.
 
Bij kinderen kan het zich direkt na het ter wereld komen al uiten in zaken als: veel huilen (tot huilbabies toe), slecht drinken of slapen, of bijvoorbeeld overstrekken, darmkrampjes of eenkennigheid.Wat later kan het zich vertonen in bijvoorbeeld hyperaktiviteit, maar ook leer-, gedrags- of concentratieproblemen, het zich slecht kunnen uiten of kontakt maken, problemen met voelen of luisteren, coŲrdinatieproblemen, dyslexie, buik- of hoofdpijn, problemen na een vaccinatie of anderszins problemen in de fysieke, emotionele of mentale ontwikkeling kunnen de symptomen zijn dat er iets aan de hand is.
 
Bij volwassenen kunnen dit klachten zijn als rugpijn of hoofdpijn, depressiviteit, RSI, burn-out, onrust of slaapproblemen, chronische pijn of bijvoorbeeld klachten na een whiplash of bevalling. Maar ook kan er zich innerlijk een vraag aandienen om verdieping, een zoektocht naar het zijn en het achter zich laten van het ‘doen’, of de vraag naar meer bewustwording en het verkrijgen van inzichten zodat oude patronen doorbroken kunnen worden.
 
Een groot aantal van dit soort klachten of vragen is natuurlijk niet makkelijk te behandelen. of te begeleiden. Sommige therapieŽn en/of middelen bestrijden weliswaar de klachten, maar zijn er niet op gericht of in staat om de oorzaak te vinden of weg te nemen, zodat de klachten blijven terugkomen of zich omzetten in een andere klacht. Soms ook worden wel er degelijk positieve resultaten behaald, maar (b)lijken die na afronding van de therapie weer weg te vallen, zodat er afhankelijkheid t.o.v. therapie en therapeut kan optreden om het gevonden welzijn in stand te houden.
 
In veel van deze vaak al langdurende klachten of vragen kan de nog jonge en daarmee nog voor velen onbekende Cranio-Sacraal Therapie wel een ommekeer bieden, door de zoektocht naar de oorzaak van de fysieke en/of emotionele klachten samen met de cliŽnt/patiŽnt aan te gaan en de klachten bij de oorzaak te behandelen.
 
Uitgangspunt bij elke zoektocht is om het natuurlijke oorspronkelijke kontakt tussen de betreffende lagen (fysiek,emotioneel, mentaal) van de cliŽnt zo goed en snel mogelijk te herstellen, zodat het natuurlijk genezingsvermogen zo optimaal mogelijk weer zijn taak kan uitoefenen en zo zelfstandig de gevonden balans onderhouden kan worden.
 
Kom je er dus niet uit met je kind of zit je niet lekker in je vel en wil je daadwerkelijk dat er verandering in deze situatie komt, dan zou het zinvol voor je kunnen zijn om deze site eens geheel of gedeeltelijk te bekijken.
 
Wil je in grote lijnen weten wat de oorsprong en uitgangspunten van de Cranio-Sacraal Therapie zijn, dan volstaat het waarschijnlijk dat je de punten 1 t/m 5 leest. Wil je je wat verder verdiepen in je eigen welzijn of dat van je kind of ben je bijvoorbeeld geÔnteresseerd bent hoe een behandeling ervaren kan worden of wat het kiezen voor Cranio-Sacraal Therapie je kind of jou persoonlijk mogelijk zou kunnen brengen, dan kan je er voor kiezen om de site gewoon te volgen of op het door jou gewenste item te klikken.
Ons alleszins bewust van het feit dat de effekten van Cranio-Sacraal Therapie niet werkelijk in woorden te vatten zijn en in wezen alleen persoonlijk ervaren kunnen worden, hopen wij met het schrijven van deze site toch dat het de Cranio-Sacraal Therapie enigszins tastbaar en toegankelijk voor je zal maken.
 
Hopelijk voldoende om je zo in staat zal stellen te besluiten of het vragen van enige aanvullende persoonlijke informatie of het maken van een afspraak een zinvolle volgende stap voor jou zou kunnen zijn. Tegelijkertijd zul je tijdens het lezen van deze site ook stuiten op de persoonlijk vertelde ervaringen over hoe een sessie cranio-sacraal therapie ervaren kan worden en wat het je zou kunnen brengen. In sommige gevallen is het zelfs wel mogelijk om iemand te spreken die ooit in soortgelijke situatie de door jouw overwogen stap al gezet heeft en graag met je wil delen wat voor goeds daar uit voort is gekomen.
 
Blijf dus niet met je vragen of probleem zitten, want twee weten altijd meer dan een! Samen kunnen we dan aan een oplossing werken en half werk maakt nu eenmaal licht werk! Voor nu:veel leesplezier en succes en hopelijk tot ziens ooit!

 

Terug naar boven